07. 01. 2017.

BOŽIĆ U LJUBAVI I MIRU!

Otvaram oči i shvatam da je danas taj dan; Božić je! Bez obzira što je veoma rano, ustajem brzinom svjetlosti i budim mlađu sestru. Nas dvije tako srećne zajedno silazimo u dnevni boravak u kom nas čekaju tata i mama. U kući je divna atmosfera.  Vladaju sreća i mir, širimo ljubav i radost. Volim Božić! 
Nisam ljubitelj zime, to svi znamo. Ali na dan Božića zima se čini čarobna. Predivno sve izgleda. Volim čari Božića. Volim divnu atmosferu u kući. Volim dan provesti sa porodicom. Volim kada svi zajedno odlazimo na liturgiju. Volim kada svi zajedno obavljamo svu tradiciju za Božić!

Kada pogledam unazad, kada pogledam svaki Božić koji sam proslavila, shvatam da se do danas ništa nije promijenilo. Još uvijek je sve isto, osim što se sada više radujem ovom danu. Više cjenim sitnice i čari Božića, nego kada sam bila manja!
Obično ujutru ustanemo ranije, odradimo sve običaje kod nas u kući; lomimo česnicu i tražim novčić, čestitamo jedni drugima, pored upaljene svijeće radimo sve ono što želimo da nam ide dobro tokom godine. A poslije toga, odlazimo kod mamine mame. Tamo nas očekuju baka i deka kao i ujko i ujna. I tu tražimo novčić, obavljamo doručak - ručak, a nakon toka nastavljamo da pričamo ne skidajući osmijeh sa lica. Znam da je čudno, ali poslije toga idemo kod tatine mame. Jednostavno, želimo da na ovaj divan dan obiđemo svu širu porodicu, jer prosto tokom godine zbog obaveza nemamo vremena. Poslije nekog vremena provedenog kod njih, vraćamo se kući i kod kuće nastavljamo da uživamo u danu:) 
Moram da priznam da sam se današnjem danu jako radovala, s' obzirom da mi Božić prošle godine i nije bio najbolji; imala sam ospice. 2016 godinu sam dočekala sa ospicama, tačno 30. decembra pojavila se prva tačkica. I eto, Božić sam bukvalno prespavala, jer mi je bilo jako loše. No, ove godine sam na Božić uživala. Nadoknadila sam sve!

Svima koji proslavljaju ovaj praznik želim da ga provedu u miru i sreći. Da budete na okupu sa svojim porodicama, srećni i nasmijani, puni ljubavi. Da uživate u divnom danu, divnom prazniku i njegovim čarima. Na današnji dan radite sve što volite, budite nasmijani i zadovoljni svime što imate! SREĆAN BOŽIĆ!
Kako ste vi proveli ovaj divan praznik, šta volite kod njega?!

MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI! 

Broj komentara: 35:

  1. I follow you!
    Follow back! - https://eniiway.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši
  2. Koliko divan post! Odlično si opisala šta Božić znači za tebe, sva ta atmosfera. Slike su takođe divne! <3

    introvertna-holandjanka.blogspot.com - novi post

    OdgovoriIzbriši
  3. Da li bi želela da napravimo "collab" post?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javi mi se na mejl pa ću da razmislim, sofijapacariz@gmail.com!

      Izbriši
  4. Predivno napisan post, baš sam uživala čitajući ga. Uzgred, fotografije su ti prelepe! :) Vaistinu se rodi! Srećan Božić!

    OdgovoriIzbriši
  5. Stvarno odličan post. Naslov me zainteresirao pa sam počela čitati ovaj post. Stvarno sam uživala čitajući. Sve pohvale za ovako kreativan post:!

    Posjeti moj blog bilo bi mi drago: http://stroongana.blogspot.hr/

    OdgovoriIzbriši
  6. Odlično napisano draga! Imaš divne fotkice! :) Srećan Božić i tebi. ♥

    http://lifella2.blogspot.com/ pratim te ako želiš uzvrati♥

    OdgovoriIzbriši
  7. Jako dobro napisano.
    Ako zelis. zaprati me i prati moje postove

    OdgovoriIzbriši
  8. Prelep post. Ja takodje jako volim Bozic i prosle godine sam dobila boginje na drugi dan Bozica. :D

    Clan sam tvog bloga ako zelis uzvrati:
    aleksandrascorner.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  9. Predivan post. Najviše si mi se dopale originalne fotografije!

    Pogledaj moj blog i zaprati me ako ti se sviđa. http://kathydelight.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  10. Divan post, lepo si to napisala i fotografije su predivne! Vaistinu se rodi, srećan Božić♥

    Kika's blog

    OdgovoriIzbriši
  11. -Prelep post!Prvi put sam na tvom blogu i pročitala sam par postova i moram ti reći da si odlična!Posle prvog posta odmah sam se učlanila!Zaista mi se dopada tvoj blog!Samo tako nastavi!A što se tiče današnjeg posta fenomenalan je!Predivno si ovo napisala!Srećni praznici,uživaj u njima!♥
    -Ukoliko možeš poseti moj blog,značilo bi mi!♥

    http://chelchiechelchie.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  12. Sretan Božić :) Zapratila sam te ♥
    New post: amna-tbhidc

    OdgovoriIzbriši
  13. Zanimljiv post, i predivnee slike ❤❤


    IlvaMagicalWorld <--- novi post

    OdgovoriIzbriši
  14. Vaistinu se rodi! Ja zaista volim Božić. Volim sve Božiće običaje. Odlazak na liturgiju, lomjljenje česnice, traženje novčića i sve ostalo što ima veze sa Božićem. Ti si zaista divno napisala ovaj post. Želim ti sve najbolje i da Božić, dan rođenja Isusa Hrista, provedeš u zdravlju i sreći!

    alwaysbepositiveee.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Administrator je uklonio komentar.

    OdgovoriIzbriši