12. 01. 2017.

ODGOVORI NA VAŠA PITANJA l #1

Želim da se zahvalim svima koji su mi postavili pitanja. Bilo je raznih, međutim, većina pitanja se svodila na blog; omiljeni blog, zašto sam krenula, gdje nalazim  inspiraciju.. Ali moram da priznam da je bilo i drugih pitanja, vezanih za neke druge teme. Eto, danas ću da odgovorim na sva pitanja! Uživajte čitajući, definitivno jedan od dužih postova!
- neću pisati ko je postavljao koje pitanja, jer se mnogo pitanja ponavlja! 

1. Da li bi se bavila Youtubom?
Da, rado bih se bavila. Čak sam i razmišljala o tome, ali eto otvorila sam blog jer smatram da se blog treba razvijati u pravcu kao i Youtube, jer mislim da je blog zapostavljen!

2. Sa čime slikaš?
Fotoaparat koji ja korisitm jeste Sony Steady Shot DSC - S5000. Meni je sasvim solidan!

3. Leto VS zima?
Mislim da već svi znaju odgovor na ovo; ljeto. Ne podnosim zimu definitivno!

4. Karmin VS sjaj?
Karmin, još ako je matt onda je pun pogodak!

5.Šta misliš o mom blogu? ( http://chelchiechelchie.blogspot.rs/ )?
Sviđa mi se blog. Lijep je, imaš svoj način pisanja i to mi se dopada. Samo naprijed, imaš moju podršku, odlično ti ide!

6. Da li treniraš nešto?
Bavim se folklorom već 6 godina. 

7. Blog VS Youtube?
Dok nisam otvorila blog, više sam gledala videe nego čitala blogove, međutim sada je ljubav prema blogu velika, tako da sam youtube zapostavila. Blog!

8. Koja ti je omiljena youtuberka?
Ima ih više definitivno, ali ajmo izdvojiti Janu, Vinu i Va Vanu. Pored njih volim i Zoranu, ali onu staru Zoranu koja je redovno snimala i koja je snimala vlogove iz Beograda!

9. Omiljena blogerka?
Nema šanse da izdvojim neku blogerku. Sve blogerke koje pratim obožavam, i sve su odlične na svoj način!

10. Razlog  zbog kojeg si otvorila blog?
Dugo sam čitala razne blogove, a s' obzirom da sam osoba koja obožava da piše i i čita, odlučih da napravim blog. Nemam tačan razlog zbog kojeg sam napravila blog, ali može se reći da sam željela da imam '' svoj kutak '' gdje mogu da iznosim svoje mišljenje isto kao i da pišem sve što želim!

11. Najdraža knjiga?
Definitivno Hiljadu Čudesnih Sunaca!

12. Čime planiraš da se baviš u budućnosti?
Od malena sam planirala da budem nastavnica matemtike, ali što se više bliži upis srednje i odabir daljeg školovanja to mi se ta ideja manje sviđa. U ovom trenutku bih željela da se u budućnosti bavim s' nečim vezanim za pisanje, nešto u vezi jezika, književnosti, pravopisa ... 

13. Najteža stvar u vezi bloga?
Mogu slobodno da kažem da je to izgled bloga; uopšte mi ne ide sređivanje izgleda, postavljanje bannera, gadgeta .. 

14. Koliko imaš godina? 
13!

15. Kada pišeš post, šta ti najteže pada? Da napraviš dobre fotke, obradiš ih dobro ili napišeš tekst?
Pihh, ne znam ni sama. Slikanje mi definitivno nije problem jer obožavam da fotografišem stvari. Isto tako, obožavam da uređujem slike, opušta me to. Možda mi je nekada problem napisati tekst, jer prosto ne znam kako ta realizujem ono što želim da vam napišem.

16. Da možeš da poželiš za poklon bilo šta na svetu, šta bi poželela?
Ljubav koja je uzvraćena! Naljepši poklon, ljepši od svega materijalnog!

17. Kada bi dobila dvije karte za put oko svijeta, koga bi povela sa sobom?
Povela bih mamu, jer je ona definitivno najveća kraljica na svijetu, i sa njom mi ne bi bilo dosadno!

18. Imaš li neki cilj u 2017?
Imam više i ciljeva i želja, ali eto jedan od ciljeva jeste da odem na ekskurziju i da se ludo zabavimo. Ukoliko želite, mogu da vam napišem listu želja i ciljeva,  imam već spremno sve!

19. Instagram VS Facebook?

20. Kada si počela da pišeš blog?
Blog sam otvorila 17.12.2016 i odmah tada je izašao i moj prvi post!

21. Šta te motiviše da pišeš blog?
Nemam neku posebnu motivaciju; pišem sve ovo jer to volim, jer se osjećam divno dok pišem sve postove. Uživam u tome. Opušta me to. Ajmo reći da me motiviše to što znam da isprobavam nešto novo, idem u jednom drugačijem pravcu!

22.  Šta misliš o blogu   leylaslifee.blogspot.com  ? 
Originalan blog i zbo toga mi se sviđa. Mislim sve najbolje o blogu, zaista, super je!

23. Omiljeni film?
The Best Of Me!

24. Kako si reagocvala kada si vdijela 100 čitalaca?
Bilo je to na Božić. Došli smo od bake i deke kući i ja sam sjedila u svojoj sobi, za računarom i pričala sam sa drugaricom preko telefona. Pričale smo i ona me je pitala kako stojim sa blogom i pratiteljima. I tako sam ja ušla na blog i ugledala 100 pratitelja. Bukvalno sam počela da vrištim, i kada je drugarica skontala o čemu je riječ i ona je počela da vrišti. Bila sam presrećna!♥

25. Koja je prva blogerka koju si zapratila?
Anja Minić sa bloga Anja's diary.

26. Šta najviše voliš kod svog bloga?
Mislim da nije okej da ja odgovorim na ovo pitanje s' obzirom da ja kod svog bloga volim sve, pa sam ja pitala moju drugaricu Katarinu da vam ona napiše šta voli kod mog bloga!
Katarinu možete da zapratite na njenom blogu Katarina's World
27. Uzor u blogovanju?
Nemam uzor. Jednostavno, lijepo je vidjeti kako neko drugi radi i ugledati se na tog nekog, ali smatram da bi trebalo da izgrađujemo svoj stil i svoj način pisanja. Ja iskreno nemam uzor, trudim se da budem originalna. Priznajem da postoje cure kojima se divim i kod kojih četo znam naći neki dobar post koji mene motiviše da napišem nešto svoje!

28. Omiljeni post na tvom blogu?
Volim sve svoj postove i ponosna sam na sve, ali moram da izdvojim post Moja kolekcija labela koji je najčitaniji post na mom blogu. Zaista sam se potrudila oko tog posta i oduzeo mi je dosta vremena, ali se ne žalim!

29. Da li te roditelji podržavaju i kakva je bila njihova reakcija kad su saznali da imaš blog?
Kada sam im rekla bili su onako začuđeni. Mami se ideja dopala s' obzirom da obožava i youtube i sve, i nekim dijelom je upoznata šta je blog jer sam joj duže vrijeme pričala da ja želim to da otvorim. A tata. Hm, tata je začuđen još uvijek, on se s' činjenicom da imam blog šali; zove me svojom najpoznatijom blogerkom i zapitkuje kad će post blogerko. Sve u svemu, može se reći da me podržavaju!

30. Šta misliš o blogu MY BOOK CORNER ?
Blog je veoma sladak. Dopada mi se, samo naprijed!

31.  Da možeš biti predsjednica bilo koje republike na svijetu, koje bi bila i što bi promijenila u njoj?
Vrlo zanimljivo pitanje. Vjerovatno bih bila predsjednica moje republike i promijenila bih u njoj sve ono što meni smeta, sve što mi se ne sviđa i sve ono što bi stanovnici tog prostora željeli da se promijeni. 

32. Možeš posjetiti samo jedno mjesto na cijelome svijetu, koje bi to bilo?
Verona, Italija!

33. Da je danas zadnji dan tvojega života, što bi napravila?
Provela bih dan sa svojim najdražima i najmilijima; sa porodicom i prijateljima, i rekla bih svima ono što im nikada nisam rekla. I otišla bih do jedne osobe!

34.Koju bi slavnu osobu voljela upoznati i družiti se s njom cijeli dan? Zašto? 
Vjerovatno bi to bila Milica Pavlović. Vama sad ovo zvuči čudno ili glupo, ali ja nju stvarno obožavam. Toliko je svoja, toliko je originalna i zanimljiva. Prosto je boginja. Obožavam njene pjesme. Bukvalno je najdivnija. Eto, činjenica o meni koju niste znali jeste da sam od početka njene karijere bila njen veliki obožavaoc!♥

35. Koliko ljudi zapravo zna za tvoj blog i kako su oni reagirali, tko te najviše podržavao? 
Iz mojih usta za blog su saznali samo roditelji i moje 3 drugarice koje su me i nagovorile za blog. U početku nisam ni razmišljala o tome da će neko saznati za blog jer u mojoj okolini rijetko ko prati blogere, međutim preko  instagrama @sossiiblog saznala je većina društva. Preko tog instagrama je saznala većina njih koji trenutno znaju za moj blog. Najviše me podržavaju roditelji i najbolje društvo, mada ima par osoba sa kojima se ne družim toliko ali su rekli da im se sviđa ovo!

36. Imaš li neki cilj na blogu?
Nemam cilj što se tiče broja pregleda i pratitelja. Jedini cilj jeste da va VI uživate čitajući moje postove i da vam se oni sviđaju.

37.  Kako si saznala za bloggere?
Za sam izraz '' blog '' sam saznala preko Zorane Jovanović, ali nisam nju pratila. Jednom sam kucala nešto na netu da nađem za zdravu ishranu ili nešto tako i izbaci mi post od jedne vrlo uspješne blogerke. I na taj način sam otkrila ovaj svijet ovdje, ovu blogosferu koja je prosto divna. Redovno sam čitala blogove te blogerke i uživala u njima!

38. Omiljena serija?
The Vampire Diaries!

39. Šta ti se desilo sa telefom?
Kad sam vidjela ovo pitanje slatko sam se nasmijala, hahah. Jednostavno polupao se. Ali najveći dio sam slupala u školi, na zadnji dan škole na hodniku!

40. Šta misliš o nejednakosti u društvu?
Sama riječ nejednakost me totalno odbija. Mrzim nejednakost u društvu. Ne razumijem ljude koji prave grupice, koji sebe imenuju bitnima, a ostale u društvu manje bitnima samo zbog materijalnog statusa. Prosto mi to nije jasno. Zar nije bolje kad smo svi jednaki? Zar nije bolje kad se  svi zajedno družimo, a ne da odbacujemo nekog' zbog totalno nebitnih stvari? Jednostavno zaboravite na tu jednakost. Svi smo od krvi i mesa i svi smo isti, bez razdvajanja ... 

41. Odakle si?
Iz Bosne, Prijedor!

42. Šta si upisala ili šta planiraš upisati u srednju školu?
Promijenila sam dosta želja što se tiče zanimanja u budućnosti, ali kako god da okrenem u srednju moram da upišem Gimnaziju, tako da, vjerovatno upisujem navedenu školu. Iako je dosta teška, iako mnogi kažu da više nije onako dobra kako je bila, ja nemam drugog izbora!

43. Kafa ili čaj?
Čaj.
44. Omiljena boja?
Siva, crna i bijela!
45. Koja ti je najdraža životinja?
Pas!

46. Voliš li prirodu?
Zavisi kako kada!

47. Omiljeni proizvod tokom zime?
Labelo definitivno.

48. Omiljeno godišnje doba?
Ljeto!

49. Omiljeni mjesec u godini i zašto?
To bi možda bio jun odnosno sedmi mjesec, ili ipak osmi mjesec zbog mog rođendana!

50. Najdraža pjesma?
Najdraža pjesma se uvijek mijenja, trenutna koju volim jeste od Sergeja Cetkovića - Još te volim!

51. Jel' ti teže učiti po noći ili danu?
Uvijek, ali uvijek učim naveče. Kada se spremim za spavanje, uzmem knjige, legnem u krevet i učim. Meni je tako najlakše. Ujutru samo ponovim i spremna sam za školu!


Hvala svima koji su postavljali pitanja. Takođe hvala svima na čestitkama za 100 pratitelja. LJUBIM VAS!♥
INSTAGRAM: @sossiiblog 
E - MAIL:
sofijapacariz@gmail.com 

42 komentara:

  1. Prezanimljivi odgovori draga, zanimljivo je bilo čitati. Ja isto planiram upisati gimnaziju ☺♥♥

    Chanceux

    OdgovoriIzbriši
  2. Znaimljiv tag, kao i tvoji odgovori!

    http://kathydelight.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  3. Jako zanimljiva pitanja,kao i tvoji odgovori. Fotografije su divne! ♥

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako mi se svidja nacin na koji pises. Odlicni odgovori!♥

    Clan sam tvog bloga ako zelis uzvrati:
    aleksandrascorner.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
  5. Amazing post, dear! :) Do you want to follow each other? Let me know on my blog and I'll follow you right back :)

    xx Veronica
    welcome to Mango Juice fashion blog

    OdgovoriIzbriši
  6. Reakcija tate je baš simpatična haha :)
    Lijepo je vidjeti da te tvoji roditelji podržavaju :)

    MMara

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehehe, mnogo mi znači njihova podrška i drago mi je da sam je dobila od samog starta:)

      Izbriši
  7. Odlična pitanja i jako zanimljivi odgovori! Ja ne bih iskreno voljela da moje društvo sazna, zato što su svi većinom 'kul' a blog je 'notnotnotnot-kul' tako da, bilo bi užasno. Hvala Bogu još uvijek niko ne zna. :D

    http://lifella2.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala:) Ni ja u početku nisam željela, i nisam nikome rekla, ali su ljudi vremenom saznali, i moram da priznam da su mi stizali lijepi komentari, mada mislim da oni koji misle nešto ružno ne smiju da mi kažu♥

      Izbriši
  8. Odgovori su jako lepi, veoma dobro si odgovorila. P.S. Izgled bloga je jako lep.
    Novi post je na mom blogu. Rec je o jednoj jako zanimljivoj knjizi:LifeInMyStyle

    OdgovoriIzbriši
  9. Post ti je odličan, drago mi je da sam saznala nešto novo o tebi. Usput, fotografije su ti odlične i mnogo mi se dopadaju :)
    Želim ti puno sreće u blogu i još mnogo uspjeha, draga ♥♥

    amna-tbhidc

    OdgovoriIzbriši
  10. Super post, draga!♥
    Fotografije su fenomenalnee!

    OdgovoriIzbriši
  11. Odličan post, uživala sam, a tebi svaka čast što si imala živaca odgovoriti na sva ova pitanja! :)

    Fantastiko World

    OdgovoriIzbriši
  12. Odlican post! Uzivala sam citajuci! Pogledaj moj blog ako zelis :http://anastasijakostic.blogspot.rs/

    OdgovoriIzbriši
  13. Super post draga! Fotke su kao prvo predivne, a kao drugo vjerojatno bih i ja slično odgovorila, pa mi je baš drago da si odgovorila na sva pitanja iskreno :*
    Ako imaš vremena pročitaj moj novi post - This Is My Life

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Petra drago mi je da ti se sve sviđa, ljubim te!♥

      Izbriši
  14. Sve pohvale za strpljenje da odgovoriš na ovoliko pitanja :D. Inače post je super i jako lijepo pišeš. Želim ti ugodan vikend.

    Moj mali kutak

    OdgovoriIzbriši
  15. Wow, I've had the exact same camera, even the same colour! :D

    Enter our giveaway and win Aussie dry shampoo! :)
    GIVEAWAY - Aussie!

    OdgovoriIzbriši
  16. Zanimljivi odgovori! I meni je nekako lakse uciti navecer, ne znam ... Tokom dana se ne uspijevam fokusirati nikako. Takodjer obozavam tvd, definitivno jedna od drazih serija. Lijepo je da te roditelji podrzavaju u ovome sto radis, moji ni ne znaju za blog lol. Radujem se sljedecem Q&A postu!
    Svrati: shoppingholic-dreamer.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod mene je problem što ne mogu da odvojim vrijeme, pa mi je najlakše učiti po noći haha:D Ja sam imala potrebu reći svojima, ali eto, odreagovali su dobro! Hvala♥

      Izbriši
  17. Ovaj post mi se jako dopada!♥
    Pogledaj moj blog ako zelis: majalivinglife

    OdgovoriIzbriši
  18. Hi! fantastic post and a very interesting blog.
    I like how you write, very pleasant to read.
    I am Polish, and not all fully understand, but it's great :)
    I have a question for you, if you agree to follow for follow?
    I like to be in contact with super bloggers :)
    Regards!
    ayuna-chan.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  19. Bože,koliko dobre slike imaš,svaka čast!Inače,naziv tvoje omiljene knjige me je baš zainteresovao,pa ću odmah da je potražim na netu.Odgovori su baš zanimljivi!Da li je ono tvoj pas na slici?Kjut je ♥

    ksenijinkutak1.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potraži knjigu, mene je oduševila, neobična je. Jeste, moj je pas, Alfi. Hvala draga♥♥

      Izbriši
  20. Predobar post i svaka ti čast. Samo tako nastavi
    Pratim te pa ako želiš uzvrati :)
    http://everydayema.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši
  21. Odlican post!!!!
    creativedmodern.blogspot.rs

    OdgovoriIzbriši